Jeroen Groenewoud - Corten De Geer Advocaten

Jeroen Groenewoud

Jeroen Groenewoud heeft aan de Universiteit van Amsterdam rechtsgeleerdheid gestudeerd. Hij studeerde in 2003 af met een scriptie over de gebrekenregeling in het huurrecht. Na zijn studie is hij als jurist begonnen bij Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere verhuurders en beleggers. In 2007 heeft Jeroen de overstap gemaakt naar de advocatuur, waar hij zich verder heeft ontwikkeld in het huurrecht en in 2011 heeft hij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA) afgerond. Zodoende mag hij zich specialist in het huurrecht noemen.

Na in 2015 een eigen huurrechtkantoor te zijn gestart, is Jeroen vanaf 2021 zelfstandig verder gegaan. Met ingang van oktober 2023 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Advocaten en versterkt hij daar het huurrechtteam.

Het huurrecht kent voor Jeroen geen geheimen. Hij weet snel tot de kern door te dringen en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook in andere zaken waar beleggers in en gebruikers van vastgoed tegenaan lopen kan Jeroen bijstand verlenen.

Jeroen heeft een praktijk waarin hij adviseert en als het nodig is, procedeert voor zijn cliënten, veelal verhuurders van woon- of bedrijfsruimte. Zijn cliënten kennen hem als een betrokken advocaat die zaken pragmatisch aanpakt en zoekt naar een oplossing voor de voorliggende kwestie. Jeroen houdt er van om problemen te ontwarren.

Naast het gebruikelijke advocatenwerk, is Jeroen ook docent bij verschillende cursusinstituten, zoals OSR, het Instituut voor Juridische Opleidingen en geeft hij les voor de specialisatieopleiding van de Vereniging Huurrecht Advocaten. Daarnaast is hij een van de auteurs van Commentaar Huurrecht van SDU en SDU Online.

In zijn vrije tijd sport Jeroen graag, hij loopt hard en speelt voetbal. Ook vindt hij het leuk om naar sport te kijken, bijvoorbeeld bij zijn kinderen. Ook houdt Jeroen van muziek en cultuur.

Rechtsgebiedenregister (art. 35 b lid 1 Regeling op de Advocatuur)

In het rechtsgebiedenregister van de Orde van Advocaten is Jeroen geregistreerd op het huurrecht. Dat betekent dat hij verplicht is jaarlijks tenminste 10 opleidingspunten volgens de regels van de Orde van Advocaten te halen op dit rechtsgebied.

[javascript protected email address]

LinkedIn

Mijn collega's