Projectontwikkeling

Bij het ontwikkelen en realiseren van bouwprojecten zal een ontwikkelaar veel juridische hobbels tegenkomen op allerlei verschillende rechtsgebieden. Een projectontwikkeling begint vaak al ruim voor de aankoop van de grond en duurt tot de uiteindelijke oplevering aan eindgebruikers.

Zeker waar projecten zoals kantoorgebouwen, woongebouwen en winkelcentra in binnenstedelijk gebied worden gerealiseerd zal de lokale overheid nauw betrokken willen zijn bij de totstandkoming van de ontwikkeling. Als er sprake is van een erfpachtsituatie zal de gemeente eisen stellen aan de ontwikkeling en zal zij de canon die betaald moet worden willen verhogen.

Bovendien krijgt een ontwikkelaar te maken met allerlei ruimtelijke aspecten van zijn ontwikkeling, zoals bestemmingsplannen. Afspraken met de gemeente daarover moeten uitonderhandeld en vastgelegd worden. Bij al deze aspecten van projectontwikkeling kan Corten De Geer Vastgoedadvocaten behulpzaam zijn. Ons kantoor is als adviseur betrokken bij veel grote vastgoedontwikkelingen in Amsterdam en de rest van Nederland.

 

Meer weten over deze dienst?

Martijn van der Hulst
Bas van Overeem
Jeroen Corten

Onze specialisten op dit gebied zijn
Jeroen Corten, Bas van Overeem en Martijn van der Hulst

Bel naar 020 - 262 1 242 of mail via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op