Erfpachtrecht

Erfpacht is, met name in een aantal grote steden, bij hoogheemraadschappen en bij Staatsbosbeheer nog altijd een heet hangijzer. Vooral de ingrijpende herzieningen van door de erfpachter te betalen canon en de ondoorzichtigheid van veel erfpachtvoorwaarden, worden door veel erfpachters gezien als groot onrecht.

Corten De Geer Vastgoedadvocaten heeft als bijzonder aandachtsgebied het adviseren en procederen met betrekking tot erfpacht. Ons kantoor herbergt specialisten die een rijke ervaring hebben op dit gebied en kan daarmee met recht het eerste en nog altijd enige gespecialiseerde erfpachtkantoor van Nederland genoemd worden.

Structurele bijstand voor erfpachters

Corten De Geer Vastgoedadvocaten staat particuliere en bedrijfsmatige erfpachters en belangenorganisaties uit heel Nederland bij in hun strijd tegen erfverpachters als gemeenten, hoogheemraadschappen en organen als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Daarbij adviseren wij erfpachters niet alleen over hun individuele situatie, maar ook over de vraag hoe erfpachters hun krachten financieel en juridisch kunnen bundelen in belangenverenigingen en stichtingen.

Op het gebied van particuliere erfpacht helpen wij met het omzetten van niet-financierbare contracten naar financierbare contracten, zodat toch de zogeheten ‘groene opinie’ voor financierbaarheid afgegeven kan worden. Voor deze omzetting heeft Corten De Geer Vastgoedadvocaten een methode ontwikkeld. Voorts adviseren wij projectontwikkelaars bij hun plannen over de wijze waarop zij hun erfpachtsituatie optimaal kunnen inrichten.

Meer weten over deze dienst?

Jeroen Corten

Onze specialist op dit gebied is
Jeroen Corten

Bel naar 020 - 262 1 242 of mail via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op