Bas van Overeem - Corten De Geer Advocaten

Bas van Overeem

Bas van Overeem (1967) is sinds 1993 advocaat. Gedurende bijna 20 jaar is hij aan het Haarlemse kantoor Pot Jonker verbonden geweest waar hij gedurende enkele jaren managing partner was. Naast advocaat is Bas o.a. docent burgerlijk procesrecht aan de Universiteit van Amsterdam, commissaris bij een woningcorporatie en de vaste adviseur van de NVM afdeling Haarlem.
Bas houdt zich voornamelijk met vastgoedkwesties bezig. Hij procedeert en adviseert over huurzaken; aannemingsovereenkomsten; vastgoedtransacties en financieringen. Als bestuurder en toezichthouder heeft hij ook veel ervaring met woningcorporaties en daaraan gerelateerde juridische kwesties.

Sinds de zomer van 2015 heeft hij zich aangesloten bij Corten De Geer Vastgoedadvocaten. Bas is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) en de Vereniging van Vastgoedjuristen (VVJ). Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed en de huurrechtspecialisatieopleiding van de VHA voltooid.

In zijn vrije tijd maakt Bas muziek en is actief betrokken bij de jeugd van de Koninklijke HFC te Haarlem.

Rechtsgebiedenregister (art. 35 b lid 1 Regeling op de Advocatuur)

Bas van Overeem staat geregistreerd op de hoofd-rechtsgebieden burgerlijk procesrecht, huurrecht en tuchtrecht en op de sub-rechtsgebieden beslag- en executierecht, litigation, makelaardij tuchtrecht, huurrecht bedrijfsruimte en huurrecht woonruimte.

Deze registratie verplicht de advocaat om ieder kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

[javascript protected email address]

LinkedIn

 

Mijn collega's